Paperbook of Paperblock?

Gepubliceerd op 6 december 2023 om 16:01

Wat is het verschil tussen een Paperbook en een Paperblock?


Misschien wel de meest gestelde vraag van de afgelopen tijd. Je zit misschien wel te dubben welke van de twee het meest geschikt is voor jou. Ik zal je hieronder uitleggen wat deze overeen komen met elkaar en waar de verschillen zitten, zodat jij de juiste keuze kan maken.

 

Het Paper Book is voor veel Kaartstudio fans bekend. Elk jaar geef ik een boek uit vol mooie papiertjes met patronen van illustraties van het afgelopen jaar. Het boek heeft meer dan 100 pagina’s met verschillende thema’s die door het hele jaar heen te gebruiken zijn. In het boek zit ook briefpapier en enveloppen. Daarnaast zitten er losse goodies bij die je niet los kan kopen in de shop. Echt limited dus. De dikte van het papier van het binnenwerk is 120 grams papier. Dit papierboek is geschikt voor enveloppen vouwen, journalen, schrijven, scheuren, knippen, plakken en in te pakken. Dit jaar zit deze in een prachtige bijpassende envelop en is het echt een cadeau om te geven. 

 

Een Paper Block is een soort ‘mini-variant’ van het Paperbook. Maar deze is wel echt anders als het gaat om de papierdikte. Elk papierblok is gedrukt op 200 grams papier. Deze is een stuk dikker dan het papierboek en is daardoor geschikt voor kaarten maken, scrapbooking of doosjes vouwen. Het formaat is twee centimeter kleiner dan het boek en de bladen zijn aan bovenzijde gelijmd en daardoor makkelijk los te halen. De Designpads zijn verkrijgbaar is verschillende thema’s en zo heb je bijpassende papiertjes in een dezelfde thema in huis. De blokken zijn ook dubbelzijdig gedrukt en elk patroon zit er twee kee, zodat je beide zijde ook echt kan gebruiken. De kleuren van de blokken zijn ook mooi te combineren met craft of wit papier.


In het kort een overzicht:


Paper Book

Inhoud - dubbelzijdige pagina’s met verschillende patronen en thema’s, briefpapier, enveloppen en losse goodies
Papierdikte - 120 grams
Aantal pagina’s - meer dan 100 
Geschikt voor - schrijven, inpakken en journalen (en nog veel meer)


Paper Block

Inhoud - uitneembare dubbelzijdige pagina’s in een thema
Papierdikte - 200 grams
Aantal pagina’s - 2x12 designs 
Geschikt voor - scrapbooking, kaarten maken (en nog veel meer)


Ik hoop dat je zo een beetje zicht heb op de overeenkomsten en verschillen. Mocht je nog vragen of aanvullingen hebben geef dat hieronder in een reactie aan. 

 

Liefs Willianne

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.